HET RECORD VERHAAL VAN JONGLEUR NIELS DUINKER

“Mensen verbazen en vermaken, dat is fantastisch”

Geschreven door: Manon Pierens

De 30-jarige Niels Duinker reist de wereld over om zijn jongleer-skills te laten zien, van Dubai tot Las Vegas. Als driemalig nationaal jongleer kampioen heeft hij naast zijn gouden medailles ook meerdere records gescoord. Na zijn nieuwste record bij Record Challenge werd het tijd om het jongleerwonder wat beter te leren kennen. Niels vertelt zijn verhaal.

Hoe het allemaal begon
Als klein kind was Niels al gefascineerd door het jongleren. “Mijn vader nam me als kind mee naar het Rotterdams Straatfestival. Ieder jaar traden daar de beste straatartiesten ter wereld op. Vanaf dat moment werd ik meegesleept in de wereld van het jongleren. Toen ik twaalf jaar was kwam ik erachter hoe je zelf kan jongleren, en begon ik met oefenen. Sindsdien ben ik niet meer gestopt. Ik ben ontzettend blij dat ik mijn jongleerkunsten mag delen met anderen. Mensen verbazen en vermaken, dat is fantastisch.”

Nieuwe shows, nieuwe trucs
Niels geeft over de hele wereld jongleershows en hij bedenkt deze shows zelf. “Ik zoek overal naar inspiratie voor mijn nieuwe acts. Nieuwe ideeën test ik tijdens een try-out. Als het publiek goed reageert, voeg ik de act toe aan mijn show.” In 2016 is zijn nieuwe theatershow “Gravity is Over-Rated” te zien in verschillende theaters.

Een nieuw record
“Hoe meer attributen je gebruikt, hoe lastiger het het wordt om ze in de lucht te houden. Daarom is het een leuke uitdaging om met zoveel mogelijk tegelijkertijd te jongleren.” Dertig jaar geleden jongleerde de Amerikaanse John mcPeak met 10 bekers. En dat record heeft Niels begin dit jaar verbroken. “Na veel oefenen vlogen bij mij ook 10 bekers in de lucht. Maar daar bleef het niet bij. Het is me zelfs gelukt om met 12 bekers te jongleren! Naast een Nederlands record is dit ook een Guinness World Record. Ik ben er erg blij mee.” Bekijk hier zijn record: https://recordchallenge.nl/record/jongleren-met-de-meeste-shakercups/

Jongleren kan je leren
Wil je zelf ook jongleren? Dan helpt Niels je graag. Met verschillende instructievideo’s laat Niels stap voor stap zien hoe je kunt jongleren. Ga naar www.leerjongleren.nl voor de basis, en naar www.nielsduinker.com/online-video voor meer trucs.

Voor het laatste nieuws over Niels, informatie over zijn shows, en meer: www.jongleur.nl