HOE IS HET OM UITZONDERLIJK LANG TE ZIJN?

Hoe zou het zijn om uitzonderlijk lang te zijn? Er zijn maar een aantal mensen in Nederland die erover mee kunnen praten.. Mede vanwege genetische factoren zijn wij als Nederlanders gemiddeld gezien de langste mensen ter wereld. De Bekendste lange Nederlander is misschien wel Rob Bruintjes, deze 221 centimeter lange voorzitter van de Stichting lange mensen Nederland weet als geen ander welke voor en nadelen een uitzonderlijke lengte met zicht meebrengt.

In een interview met RTL Nieuws heeft Rob al eerder besproken dat zijn uitzonderlijke soms voordelen oplevert op bijvoorbeeld de werkvloer. ” Het is een stuk makkelijker om bijvoorbeeld leiding te geven, er wordt nu eenmaal makkelijker naar iemand geluisterd die groter is omdat mensen eerder aannemen dat hij gelijk heeft zonder in discussie te gaan”. Uiteraard zijn er ook nadelen aan een uitzonderlijke lengte, je stoot vaker je hoofd en denk bijvoorbeeld aan ruimtegebrek ik het vliegtuig, de trein of achterin een auto.

Inmiddels is Rob al een tijdje niet meer de langste man van Nederland, deze eer is inmiddels aan Rob Zwaan. Ben je benieuwd naar de zijn lengte of hoelang de langste vrouw van Nederland is? Klik op één van de onderstaande buttons!

P.s. wist je dat de grootste kleuter ter wereld 179 centimeter is?