Nederlands record: 365 dagen dezelfde jurk aan!

365 dagen elke dag dezelfde jurk aan!

Marieke van Buytene heeft het Nederlands record: ”Meeste aantal dagen opeenvolgend dezelfde jurk aantrekken” op 365 dagen weten te zetten! Dit deed ze niet zomaar, zoveel mogelijk aandacht en geld voor IJM was het doel…

Het doel van de recordpoging?
Het doel was zoveel mogelijk geld ophalen voor International Justice Mission (IJM), een internationale organisatie van mensenrechtenadvocaten die opkomt voor arme mensen die onrecht aangedaan wordt. ” IJM haalt niet alleen de kinderen en volwassenen uit sweatshops en bordelen maar zorgt er ook voor dat de daders worden gearresteerd en berecht”.

1 jurk? is dat niet een beetje vies?
Omdat het onmogelijk en een kleine beetje onsmakelijk is om daadwerkelijk elke dag dezelfde jurk aan te trekken mocht er gebruik gemaakt worden van maximaal 4 identieke jurken, dit zorgt ervoor dat er altijd een schoon exemplaar beschikbaar was. Uiteraard mocht de jurk altijd gecombineerd worden met andere kledingstukken.

Wat was het leukste aan de recordpoging?
Bij de vraag wat er het leukste aan de recordpoging was hoeft Marieke niet lang na te denken.. “Het leukste aan de recordpoging was toch wel het geven van spreekbeurten voor scholen, studenten en kerken en het spreken van mensen die ook willen meehelpen aan een betere wereld. Daarnaast was het gesprek met Giel Beelen (3FM) zeker ook één van de hoogtepunten!”

Hoe is het om eindelijk weer vrije kledingkeuze te hebben?
” Het voelt heerlijk om elke dag weer te kunnen kiezen voor een andere kleur of stof, de jurken werden op  het laatst heel armoedig. Ik begon met vier jurken maar al vrij snel kromp er één in de was. In december had ik eigenlijk nog maar één jurk, vol slijtplekken en losse draadjes!”

Gefeliciteerd met het Nederlands record!
Namens Recordchallenge.nl willen we Marieke van harte feliciteren met het Nederlands record en het opgehaalde bedrag van maarliefst €3306,-!