Wereldrecord -grootste menselijke pyramide onder water- in Nederlandse handen?!

92 duikers zorgen voor enorme onderwater pyramide!

Duikschool Aronnax uit Heist-op-den-Berg heeft het wereldrecord ‘’grootste menselijke pyramide onder water” verbroken. Maar liefst 92 duikers deden mee aan de recordpoging,het vorige record stond op 62 duikers…

Meer zwemmers dan verwacht.
“92 zwemmers is meer dan we gehoopt hadden. We hadden gemikt op 75 deelnemers”, aldus Diederik Van Nooten, die de recordpoging regisseerde. “De jongste duiker was jonger dan 10 jaar, de oudste ouder dan 70 jaar. Het duurde ongeveer 45 minuten om iedereen op zijn plaats te krijgen, maar het gezicht van 92 duikers op elkaar in het zwembad van Heist-op-den-Berg was prachtig.

Is het zwembad te klein?
Even werd gevreesd dat niet alle duikers in het zwembad zouden passen, maar uiteindelijk raakte iedereen onder water. De piramide bleef zoals de regels voorschrijven meer dan 30 seconden intact.

Nederlands record goedgekeurd! is het een wereldrecord?
Het vorige wereldrecord hield twee jaar stand. In oktober 2013 doken in het Thaise Koh Tao 62 duikers de zee in voor de grootste menselijke onderwaterpiramide. Het record is inmiddels al officieel goedgekeurd als Nederlands record, nu is het wachten op de goedkeuring van GWR zodat het record ook officieel het nieuwe wereldrecord is.

Gefeliciteert met het Nederlands record!
Namens Recordchallenge.nl willen we alle deelnemers alvast ontzettend feliciteren met het Nederlands record, klik op onderstaande button om de registratie van het record te bekijken!